Bogyiszlóis lecsó Balogh Sanyi módra (kerámiaedényben!)
Hozzávalók:
– 5-6dkg szalonna
– 2 db közepes vöröshagyma
– 2 db közepes paradicsom
– 60 dkg paprika (30 dkg bogyiszlói)
– 20 dkg jó minőségű kolbász
– só
A szalonnát zsírjára pirítjuk, és kivesszük az edényből, félrerakjuk.
A zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rávágjuk a paradicsomot. Megvárjuk míg levet ereszt, majd rátesszük a karikára vágott paprikát, megsózzuk és lefedjük. Főzzük 5 percig, majd rákarikázzuk a kolbászt, és főzzük tovább. (pirospaprikát nem teszünk bele, mert ha jó minőségű a kolbászunk, akkor van benne:) Amikor még picit ropogós a paprika levesszük a tűzről, és hagyjuk magában a fedő alatt érlelődni, így maradnak meg a zamatai. Ha készen van, visszarakjuk rá a szalonnát.
Készítette: Balogh Sándor
Kerámia: Ráhel kerámia, káposztafőző fazék.
Finom lett!
A kerámia alá tegyünk lángelosztó lapot!