Cserépfazékban

Bogyiszlóis lecsó

Bogyiszlóis lecsó Balogh Sanyi módra (kerámiaedényben!)

Hozzávalók:

– 5-6dkg szalonna

– 2 db közepes vöröshagyma

– 2 db közepes paradicsom

– 60 dkg paprika (30 dkg bogyiszlói)

– 20 dkg jó minőségű kolbász

– só

A szalonnát zsírjára pirítjuk, és kivesszük az edényből, félrerakjuk.

A zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát, rávágjuk a paradicsomot. Megvárjuk míg levet ereszt, majd rátesszük a karikára vágott paprikát, megsózzuk és lefedjük. Főzzük 5 percig, majd rákarikázzuk a kolbászt, és főzzük tovább. (pirospaprikát nem teszünk bele, mert ha jó minőségű a kolbászunk, akkor van benne:) Amikor még picit ropogós a paprika levesszük a tűzről, és hagyjuk magában a fedő alatt érlelődni, így maradnak meg a zamatai. Ha készen van, visszarakjuk rá a szalonnát.

Készítette: Balogh Sándor

Kerámia:  Ráhel kerámia, káposztafőző fazék.

Finom lett!

A kerámia alá tegyünk lángelosztó lapot!