Recept:
V1: 35 dkg darált hús, 1 tojás, 12 dkg túró, 2 gerezd fokhagyma áttörve, 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva, 1 csokor petrezselyem, 2 evőkanál zsemlemorzsa, só, frissen őrölt bors.
V2: 50 dkg darált hús, 2 tojás, 25 dkg túró, 3 gerezd fokhagyma áttörve, 1 fej vöröshagyma apróra vágva , 1 csokor petrezselyem, 1 áztatott, kifacsart zsemle, só, frissen őrölt bors.
A hozzávalókat összedolgozzuk. Golyókat formázunk belőle ( 12 db ) és muffin sütőformába téve előmelegített sütőben 200 C-on (alsó-felső sütés) nagyjából 30 perc alatt pirosra sütjük. A formát kikenni nem kell!
Készítette: Dallos Eszter
Kerámia: Muffinsütő kerámia