Cserépfazékban

Habart bableves hazai módon

 

 Nagyon finom étel, hidegen és melegen is fogyasztható.

Hozzávalók:

1/4 kg bab

Füstölthús (nekem házi füstöltsonka volt vagy csülök)

Gerezd fokhagya

Babérlevél

1 db Burgonya

1-1,5 L tej

Liszt, ecet, só, olaj

A babot előző nap beáztatjuk forró vízben.

A babot a húst feltesszük főni, beletesszük a babérlevelet és a fokhagymát. A cserépedénynél vigyázunk a fokozatosságra a melegítés során, és tegyünk alá lángelosztót.

Ha megfőtt a bab és a hús, a burgonyát kockára vágva beletesszük. Majd elkészítjük a rántást (liszt, olaj)

Utána a habarást is elkészítjük és beleöntjük a forrásban lévő levesbe. (liszt, tej, 2-3 kanál ecet)

Majd ha elkevertük, beleöntjük a tejet.

Hagyjuk felforrni és besűrűsödni. Ízlés szerint ecettel, sóval, cukorral ízesíthetjük.

Hidegen és melegen is nagyon finom. (Másnap a hűtőből kivéve isteni ebben a melegben)

Készítette: Kompár Tamás

Kerámia: Cserépfazék

1 hozzászólás

  1. fodor imre says:

    Nagyon finom az így elkészített bableves.
    Igaz rengeteg változata van.
    Én ezt is elfogom készíteni,igaz nem cserépfazékban.
    További főző sikereket kívánok.

Hozzászólások lezárva.