Nagyon finom étel, hidegen és melegen is fogyasztható.
Hozzávalók:
1/4 kg bab
Füstölthús (nekem házi füstöltsonka volt vagy csülök)
Gerezd fokhagya
Babérlevél
1 db Burgonya
1-1,5 L tej
Liszt, ecet, só, olaj
A babot előző nap beáztatjuk forró vízben.
A babot a húst feltesszük főni, beletesszük a babérlevelet és a fokhagymát. A cserépedénynél vigyázunk a fokozatosságra a melegítés során, és tegyünk alá lángelosztót.
Ha megfőtt a bab és a hús, a burgonyát kockára vágva beletesszük. Majd elkészítjük a rántást (liszt, olaj)
Utána a habarást is elkészítjük és beleöntjük a forrásban lévő levesbe. (liszt, tej, 2-3 kanál ecet)
Majd ha elkevertük, beleöntjük a tejet.
Hagyjuk felforrni és besűrűsödni. Ízlés szerint ecettel, sóval, cukorral ízesíthetjük.
Hidegen és melegen is nagyon finom. (Másnap a hűtőből kivéve isteni ebben a melegben)
Készítette: Kompár Tamás
Kerámia: Cserépfazék
Nagyon finom az így elkészített bableves.
Igaz rengeteg változata van.
Én ezt is elfogom készíteni,igaz nem cserépfazékban.
További főző sikereket kívánok.