Cseréplábasban

Marhapörkölt

1 evőkanál sertészsír (pörköltnek az való, nem az olaj!)

2 nagyobb fej vöröshagyma kockázva,

3 gerezd fokhagyma kockázva,

2 kg kockázott marhahús,

1,5-2 evőkanál pirospaprika (minőségtől függően),

1 babérlevél,

5-8 szem bor

1 nyers paradicsom (négybe vágva),

1 nyers paprika (kettévágva),

2 leves, vagy pörkölt kocka.

Összekevertem, majd öntöttem rá kb 2 dl vörösbort. Be a sütőbe, 200 fokon, kettő óra alatt elkészült.

Készítette: Bolf Judit

Kerámia: http://www.rahelkeramia.hu/csereplabas

Megjegyzés: A leveskockát kihagynám!!! (Személy szerint a mű dolgokat kerülöm!) Fel lehet dobni az ízét előtte egy kis húsos füstölt szalonnával, amit a zsírban megpirítunk, mehet még 1-2 szem összenyomott borókabogyó.