1 evőkanál sertészsír (pörköltnek az való, nem az olaj!)
2 nagyobb fej vöröshagyma kockázva,
3 gerezd fokhagyma kockázva,
2 kg kockázott marhahús,
1,5-2 evőkanál pirospaprika (minőségtől függően),
1 babérlevél,
5-8 szem bor
1 nyers paradicsom (négybe vágva),
1 nyers paprika (kettévágva),
2 leves, vagy pörkölt kocka.
Összekevertem, majd öntöttem rá kb 2 dl vörösbort. Be a sütőbe, 200 fokon, kettő óra alatt elkészült.
Készítette: Bolf Judit
Kerámia: http://www.rahelkeramia.hu/csereplabas
Megjegyzés: A leveskockát kihagynám!!! (Személy szerint a mű dolgokat kerülöm!) Fel lehet dobni az ízét előtte egy kis húsos füstölt szalonnával, amit a zsírban megpirítunk, mehet még 1-2 szem összenyomott borókabogyó.