Hozzávalók:
20 dkg meggybefőtt (lehet rumos meggyből is)
… 25 dkg finomliszt
fél teáskanál szódabikarbóna
két és fél teáskanál sütőpor
4 evőkanál csoki darabka
2 tojás
12 dkg kristálycukor
12,5 dkg puha margarin
2,2 dl kefir
Hozzávalók a díszítéshez:
2 dl tejszín
meggy
csokoládés tortadara
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A meggybefőttet lecsöpögtetjük.
A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csoki darabkákkal összekeverjük. A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a margarint és a kefirt.
A tojásos masszához a lisztes keveréket folyamatosan hozzákeverjük, végül pedig hozzáadjuk a meggybefőttet.
A kerámiát enyhén kivajazzuk. A tésztát a formákba töltjük, és kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A megsült muffinnokat megvárjuk, míg teljesen kihűlnek. A muffinnok tetejére tegyünk tejszínhabot, majd nyomjunk beléjük egy szem meggyet, és szórjuk meg tortadarával.
Készítette: Kiss Ráhel
kerámia: muffin sütő