Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 12 dkg vaj
- 2-3 dl tej
- 5 dkg friss élesztő
- 1 csipet só
- 3 tojássárgája + 1 fehérje
- 1 cs. vaníliás cukor
Tölteléknek:
- 50 dkg málna (de tehetünk még bele szedret, áfonyát is)
- fahéjas porcukor
Egy tálban a vajat elmorzsoljuk a liszttel, közben a langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ezután a liszthez adjuk a tojásokat, a csipet sót, vaníliás cukrot és az élesztős tejet, melyekből ruganyos tésztát dagasztunk. 1 órán keresztül kelni hagyjuk.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 3 részre osztjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk (0,5 cm vastagra) és 2/3-ig megszórjuk a málnával, fahéjas porcukorral meghintjük, feltekerjük és 12 részre elvágjuk. A kis hengereket vágott felükkel felfelé muffin formákba tesszük, megkenjük a maradék tojásfehérjékkel és előmelegített sütőben megsütjük. A tetejüket porcukorral megszórjuk.
