Hozzávalók:
• 2 közepes vöröshagyma
• 30 dkg csiperkegomba
• 4-4 húsos zöldpaprika és paradicsom
• 4 evőkanál olívaolaj
• 1 csapott evőkanál pirospaprika
• 1 csapott mokkáskanál csípős paprikakrém
• ízlés szerint tengeri só
• 2 dl tejföl
Elkészítés:
A csirkecombokat gondosan megmossuk, leszárogatjuk, és némi tengeri sót masszírozunk beléjük.
Mindegyiket egy-egy szelet bacon szalonnával körbetekerjük, fogvájóval megtűzzük. (Baconből érdemes valamivel többet venni, mert a családtagok szívesen lopkodják.)
Az ily módon felékszerezett combokat a kenyérsütőbe tesszük, elő fűtött sütőben kb.. 20 percig sütjük, közben néhányszor villával meghempergetjük.
Ezután megmarkoljuk a kést, a hagymát és a gombát megpucoljuk, a paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát pedig kimetsszük. (Fontos, hogy ne vegyítsük össze!)
A finomra vágott hagymát diszkréten megsiratjuk, és olívaolajjal síkosított aljú lábasban, vagy cserépedényben közepes hőfokon szalmasárgára sütjük. Végül hozzátesszük a szeletekre aprított gombát, és nagyjából ugyanennyi ideig összesütjük őket.
Nem veszünk elő vonalzót, de a paradicsomot és a paprikát is nagyjából 2-2,5 centis kocka alakúra aprítsuk, majd a hagymás gombához tegyük.
Az egész zöldséges társaság végül úgy tesz, mint az első bálozó lányok csapata, vagyis 5-6 percig együtt pirul, majd kisebb tűzön, lefedve az egészet megpároljuk. Ízlés szerint tengeri sóval fűszerezzük, pirospaprikával ízesítjük, ezután egy laza nyomásnyi paprikakrémmel tüzesítjük. A hozzáadott tejföllel 2-3 percig összeforraljuk, mialatt tutira besűrűsödik.