Kenyérsütőben,Update1

Cserepes csirke

Hozzávalók:

 

• 8db csirkecomb (egyaránt lehet alsó, felső)
• kb. 15dkg húsos, szeletelt bacon szalonna
• 2 közepes vöröshagyma
• 30 dkg csiperkegomba
• 4-4 húsos zöldpaprika és paradicsom
• 4 evőkanál olívaolaj
• 1 csapott evőkanál pirospaprika
• 1 csapott mokkáskanál csípős paprikakrém
• ízlés szerint tengeri só
• 2 dl tejföl

Elkészítés:

 

A csirkecombokat gondosan megmossuk, leszárogatjuk, és némi tengeri sót masszírozunk beléjük.

Mindegyiket egy-egy szelet bacon szalonnával körbetekerjük, fogvájóval megtűzzük. (Baconből érdemes valamivel többet venni, mert a családtagok szívesen lopkodják.)
Az ily módon felékszerezett combokat a kenyérsütőbe tesszük, elő fűtött sütőben kb.. 20 percig sütjük, közben néhányszor villával meghempergetjük.

Ezután megmarkoljuk a kést, a hagymát és a gombát megpucoljuk, a paprikát kicsumázzuk, a paradicsomok szárát pedig kimetsszük. (Fontos, hogy ne vegyítsük össze!)

A finomra vágott hagymát diszkréten megsiratjuk, és olívaolajjal síkosított aljú lábasban, vagy cserépedényben közepes hőfokon szalmasárgára sütjük. Végül hozzátesszük a szeletekre aprított gombát, és nagyjából ugyanennyi ideig összesütjük őket.
Nem veszünk elő vonalzót, de a paradicsomot és a paprikát is nagyjából 2-2,5 centis kocka alakúra aprítsuk, majd a hagymás gombához tegyük.

Az egész zöldséges társaság végül úgy tesz, mint az első bálozó lányok csapata, vagyis 5-6 percig együtt pirul, majd kisebb tűzön, lefedve az egészet megpároljuk. Ízlés szerint tengeri sóval fűszerezzük, pirospaprikával ízesítjük, ezután egy laza nyomásnyi paprikakrémmel tüzesítjük. A hozzáadott tejföllel 2-3 percig összeforraljuk, mialatt tutira besűrűsödik.

A kenyérsütőben várakozó baconos combokat, a gombás-tejfölös „lecsóutánzattal” nyakon öntöm, kéjenc módra rászórom füstölt, reszelt sajttal, gondosan lenyalogatjuk az ujjunkat (ez fontos!), ezután az egészet kb.. 20 percig sütjük közepes hőfokon, viszont igen nagy lelkesedéssel.
Kerámia megvásárolható: http://www.rahelkeramia.hu/kenyersuto