A lecsó egyszerű étel, de mi lenne, ha nem szokványosan készítenénk el.
Lássuk csak:
(Kérnem kellene Ráheltől pár kerámia tálat, mert az üvegtányér nem illik a képbe. Láttam is nála nemrég zöldet és natúrt.)
Hozzávalók:
80 dkg paradicsom
40 dkg paprika
1 -2 fej hagyma
só
és a végén tojás
Elkészítés:
A paradicsomot leforráztam, így a héja könnyen lehúzható volt.
A hagymát megpucoltam, csíkokra vágtam.
A cserépfazék alá lángelosztót raktam, majd előmelegítettem. Pici olajat öntöttem az aljába.
Megpároltam a hagymát. (kicsit homályos lett)
Majd bele a paprika, s egy darabig fedő alatt főztem és kevergettem.
S végül a paradicsom és a só ízlés szerint, majd elfőztem a levét.
Holnap ütök rá tojást és finom ebéd lesz belőle.
Jó étvágyat.
Készítette: Tomi
Kerámia: Cserépfazék