Cserépfazékban

Lecsó

A lecsó egyszerű étel, de mi lenne, ha nem szokványosan készítenénk el.

Lássuk csak:

(Kérnem kellene Ráheltől pár kerámia tálat, mert az üvegtányér nem illik a képbe. Láttam is nála nemrég zöldet és natúrt.)

Hozzávalók:

80 dkg paradicsom

40 dkg paprika

1 -2 fej hagyma

és a végén tojás

Elkészítés:

A paradicsomot leforráztam, így a héja könnyen lehúzható volt.

 A hagymát megpucoltam, csíkokra vágtam.

 A cserépfazék alá lángelosztót raktam, majd előmelegítettem. Pici olajat öntöttem az aljába.

Megpároltam a hagymát. (kicsit homályos lett)

Majd bele a paprika, s egy darabig fedő alatt főztem és kevergettem.

S végül a paradicsom és a só ízlés szerint, majd elfőztem a levét.

Holnap ütök rá tojást és finom ebéd lesz belőle.

Jó étvágyat.

Készítette: Tomi

Kerámia: Cserépfazék