kis sütőedényben

Zöldborsós marhahúsos hosszúmetélt

 

Hozzávalók:

-Darált marhahús

-zöld hosszúmetélt

-Fűszerek:só ,bors ,paprika,oregánó, friss bazsalikom

-vaj

-zöldborsó

-sárgarépa

-gomba

-kevés zeller

-paradicsomszósz

-fokhagyma vagy macihagyma

-vöröshagyma

-pici vörösbor

-pici füstölt kolbász

 

Elkészítés:

Serpenyőben kevés vajon megdinszteljük, a vöröshagymát majd beletesszük a darált húst és megpirítjuk. Majd fűszerezzük ízlés szerint. Önthetünk bele egy pici vörösbort. Ezután rakjuk bele a füstölt kolbászt. A végén belekeverjük a paradicsomszószt és egyszer megbuggyantjuk.

Megpároljuk a zöldségeket, közben kifőzzük a zöld tésztát. A darált hússal és a zöldségekkel elkeverjük a tésztát kerámia sütőedényekbe (májsütőbe) helyezzük, majd kisütjük.

Kb 20-30 perc 160-180 fokon.

Ha szeretjük, tehetünk rá sajtot (parmezán).

Készítette: Kiss Ráhel

Kerámia: http://www.rahelkeramia.hu/majsuto