Hozzávalók:
-Darált marhahús
-zöld hosszúmetélt
-Fűszerek:só ,bors ,paprika,oregánó, friss bazsalikom
-vaj
-zöldborsó
-sárgarépa
-gomba
-kevés zeller
-paradicsomszósz
-fokhagyma vagy macihagyma
-vöröshagyma
-pici vörösbor
-pici füstölt kolbász
Elkészítés:
Serpenyőben kevés vajon megdinszteljük, a vöröshagymát majd beletesszük a darált húst és megpirítjuk. Majd fűszerezzük ízlés szerint. Önthetünk bele egy pici vörösbort. Ezután rakjuk bele a füstölt kolbászt. A végén belekeverjük a paradicsomszószt és egyszer megbuggyantjuk.
Megpároljuk a zöldségeket, közben kifőzzük a zöld tésztát. A darált hússal és a zöldségekkel elkeverjük a tésztát kerámia sütőedényekbe (májsütőbe) helyezzük, majd kisütjük.
Kb 20-30 perc 160-180 fokon.
Ha szeretjük, tehetünk rá sajtot (parmezán).
Készítette: Kiss Ráhel
Kerámia: http://www.rahelkeramia.hu/majsuto