Yorkshire pudding
(Gordon Ramsay receptjének felhasználásával készült)
Recept: 16 Ráhel féle formához:
Keverjünk ki robotgéppel:
6 nagy tojást
2/3 teáskanál sót
5 1/3 teáskanál olajat vagy a sült szaftját
2 cup (480 ml) tejet és
1 2/3 cup (400 ml) lisztet
A tésztát jóval a sütés előtt is elkészíthetjük. Ekkor tegyük hűtőbe, de fél órával sütés előtt mindenképp vegyük ki. (30 percet pihennie kell a tésztának, így legalább annyival a sütés előtt keverjük össze)
Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gázsütő 7-es fokozat). Kiolajozzuk a formákat és a meleg sütőbe tesszük 15 percre. Ha a formák átmelegedtek, akkor nagyon gyorsan belekanalazzuk a masszát (állagra sűrű palacsinta tészta) és visszatesszük a sütőbe. Kb negyed órát sütjük a felső harmadban.
Igazi felfújtként viselkedik, azaz fogyasztás előtt készítsük közvetlenül, valamint ne azonnal vegyük ki, mert összeeshet. Akkor a legjobb, ha kicsit ropogós a külseje. Angliában a yorkshire pudding általában marha vagy báránysült körete. Roppant találékonyak, mert ami nem fogy el köretként, azt lekvárral desszertnek tálalják fel 🙂
Jó étvágyat 🙂
Készítette: Lotos Ildikó
Kerámia: Muffinsütő kerámia