Kategóriák

Yorkshire pudding

(Gordon Ramsay receptjének felhasználásával készült)

Recept: 16 Ráhel féle formához:

Keverjünk ki robotgéppel:

 6 nagy tojást

2/3 teáskanál sót

5 1/3 teáskanál olajat vagy a sült szaftját

2 cup (480 ml) tejet és

1 2/3 cup (400 ml) lisztet

A tésztát jóval a sütés előtt is elkészíthetjük. Ekkor tegyük hűtőbe, de fél órával sütés előtt mindenképp vegyük ki. (30 percet pihennie kell a tésztának, így legalább annyival a sütés előtt keverjük össze)

 Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gázsütő 7-es fokozat). Kiolajozzuk a formákat és a meleg sütőbe tesszük 15 percre. Ha a formák átmelegedtek, akkor nagyon gyorsan belekanalazzuk a masszát (állagra sűrű palacsinta tészta) és visszatesszük a sütőbe. Kb negyed órát sütjük a felső harmadban.

Igazi felfújtként viselkedik, azaz fogyasztás előtt készítsük közvetlenül, valamint ne azonnal vegyük ki, mert összeeshet. Akkor a legjobb, ha kicsit ropogós a külseje. Angliában a yorkshire pudding általában marha vagy báránysült körete. Roppant találékonyak, mert ami nem fogy el köretként, azt lekvárral desszertnek tálalják fel 🙂

Jó étvágyat 🙂

Készítette: Lotos Ildikó

Kerámia: Muffinsütő kerámia

Hozzászólás lezárva.