Kategóriák

Málnás csigák

Hozzávalók:
  • 1 kg finomliszt
  • 12 dkg vaj
  • 2-3 dl tej
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1 csipet só
  • 3 tojássárgája + 1 fehérje
  • 1 cs. vaníliás cukor
Tölteléknek:
  • 50 dkg málna (de tehetünk      még bele szedret, áfonyát is)
  • fahéjas porcukor

Egy tálban a vajat elmorzsoljuk a liszttel, közben a langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt. Ezután a liszthez adjuk a tojásokat, a csipet sót, vaníliás cukrot és az élesztős tejet, melyekből ruganyos tésztát dagasztunk. 1 órán keresztül kelni hagyjuk.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán 3 részre osztjuk, téglalap alakúra kinyújtjuk (0,5 cm vastagra) és 2/3-ig megszórjuk a málnával, fahéjas porcukorral meghintjük, feltekerjük és 12 részre elvágjuk. A kis hengereket vágott felükkel felfelé muffin formákba tesszük, megkenjük a maradék tojásfehérjékkel és előmelegített sütőben megsütjük. A tetejüket porcukorral megszórjuk.

Készítette: Loy Szilvia
Kerámia: http://www.rahelkeramia.hu/muffinsuto

Hozzászólás lezárva.