Kategóriák

Feketeerdő Muffin

Hozzávalók:

20 dkg meggybefőtt (lehet rumos meggyből is)
… 25 dkg finomliszt
fél teáskanál szódabikarbóna
két és fél teáskanál sütőpor
4 evőkanál csoki darabka
2 tojás
12 dkg kristálycukor
12,5 dkg puha margarin
2,2 dl kefir

Hozzávalók a díszítéshez:

2 dl tejszín
meggy
csokoládés tortadara

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A meggybefőttet lecsöpögtetjük.

A lisztet a sütőporral, a szódabikarbónával, a kakaóval és a csoki darabkákkal összekeverjük. A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a margarint és a kefirt.

A tojásos masszához a lisztes keveréket folyamatosan hozzákeverjük, végül pedig hozzáadjuk a meggybefőttet.

A kerámiát enyhén kivajazzuk. A tésztát a formákba töltjük, és kb. 25 perc alatt készre sütjük.
A megsült muffinnokat megvárjuk, míg teljesen kihűlnek. A muffinnok tetejére tegyünk tejszínhabot, majd nyomjunk beléjük egy szem meggyet, és szórjuk meg tortadarával.

Készítette: Kiss Ráhel

kerámia: muffin sütő

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.